Presse 2016

PRESSEMEDDELSE:

Byens kunst- og julemarked 2016

Danmarks største kunsthåndværkermarked siden 1997, i RIDEHUSET Aarhus.

Det smukke gamle Ridehus, ligger i hjertet af Aarhus og har siden 1997, dannet rammen om Danmarks største kunsthåndværkermarked, Byens kunst- og julemarked.
Ridehuset er, med sine berømte naboer Kunstmuseet Aros, Musikhuset Aarhus og Rådhuset med byens store juletræ, en del af et kreativt og helt unikt univers i hjertet af Aarhus.

Ridehuset vil være smukt pyntet både ude og inde. Med 1000vis af julelys og stjerner, vil der bydes indenfor til en helt speciel varm oplevelse i den skønne, kolde vintertid.

Som den kvikke læser vil bemærke, er det 20. gang dette fantastiske julemarked, slår dørene op, til en forrygende måned i kreativitetens tegn.
DET SKAL FEJRES…… desværre kan Hendes majestæt dronningen ikke være til stede og åbne den 20. udgave, men mon ikke det kan ske, at der viser sig en anden prominent person i dagens anledning…

Byens kunst- og julemarked er et rent kunsthåndværkermarked med dansk kunsthåndværk på hylderne. De 85 stande udstiller og sælger unikke kunsthåndværker som præsenterer tidens trend og ædle gamle kunsthåndværk, som er overleveret og gået i arv i generationer.
Da det er kunsthåndværkerne selv der står bag disken, er det altid muligt at få en snak om de udstillede værker.

Se hjemmesiden www.markednu.dk , hvor kunstnerne og deres værker er at finde.

Der vil løbende være udskiftning af kunstnerne og dermed nye kunstværker på hylderne.
Den første udskiftning er 1.december. Næste udskiftning er den 8.december og sidste den 15.december.

Når markedet åbner den 25.november, vil alle stande være spækket med unikke varer.
Som noget helt specielt i år, vil der den første uge, også være arbejdende værksteder i nogle af standene.
Her kan du se hvordan tingene bliver til og udvalgte steder, kan du selv prøve at lave den vare som kunthåndværkeren tilbyder.

I cafeen sørger vi for, at du mellem handlerne, kan få et velfortjent hvil i det smukt pyntede cafe område, nyde den skønne julemusik der toner ud af højtalerne og nyde et velassorteret udbud af julens glæder.
Er du mand og ikke helt vild med at shoppe kunsthåndværk, har vi indrettet et ”mandehjørne” eller en slags mande/kæreste parkering. Her er der ekstra gode stole, dagens avis og en udsøgt betjening.

Cafeen byder på julegodter og juleknas.
I cafeen er de fleste ting også hjemmelavede, så trænger man til at få varmet næsen eller de kolde tæer, kan der bl.a. købes varm glögg og lune æbleskiver, varm kakao, lækre hjemmelavede supper, velsmurte sandwich, ris a la mande, kaffe og the. Der vil hver dag være et udvalg af vores berømte kager. Alle kager er hjemmebagte og som vor mor bagte dem. Der er hindbærsnitter, ølkage, kringle, kiksekage, romkugler og mange andre lækre julegodter.

Den danske jul har mange gode traditioner, som vi selvfølgelig er med til at holde i hævd.
Da julemarkedet har eksisteret siden 1997, er der gennem årene blevet skabt vores helt egne traditioner som kunderne efterspørger hvert år. Mange af de kager der serveres i cafeen er et must. Derfor er der nu lavet en lille opskriftsbog med udvalgte opskrifter. Bogen hedder ”KageRIEr” og kan købes på markedet.

Da der er GRATIS ENTRE hver dag, kan du besøge Byens kunst- og julemarked så tit du har lyst til i hele december måned. Har du lyst til at se et udvalg af de varer der kan købes på markedet, kan du tjekke hjemmesiden: www.markednu.dk

Åbningstider for Byens kunst- og julemarked i Ridehuset
Vester Alle 3, 8000 Aarhus C.

25.november – 21.december 2016

Mandag – fredag:    Kl. 12.00 – 18.00

Lørdag og søndag   kl. 11.00 – 17.00

HUSK: Gratis entre